Reiseblogg fra Travellerspoint

Roma

Hvorfor vi elsker denne byen!

Roma er følelser, skjønnhet og makt. Mange elsker Roma høyt, mens andre har lite til overs for byen. For oss som er frelste (for Roma vel og merke) er det helt uforståelig at ikke alle andre også elsker denne byen like mye som oss selv. Vi fnyser av påstandene om at romerne er kalde og lite villige til å prate med turister. For hvem har ikke forståelse for dem? Tusenvis av turister maser hver eneste dag om "hvor er veien til....." og like mange turister sitter halvfulle (les helfulle) ved byens utesteder og vil diskutere med dem hvor lite de liker italiensk fotball, italienske politikere, mafia og søppelberg.

Like fascinerende som Roma er den fascinerende myten om byens opprinnelse. I romersk mytologi fortelles det om tvillingene Romulus og Remus som fikk ly av en ulvinne og diet hennes bryst for å overleve.
Romulus, Remus, en ulv og dannelsen av Roma

Som voksne fortelles det at Romulus og Remus stod på hver sin høyde, når en fugleflokk kretset rundt Romulus som en bekreftelse på at han skulle bli Romas konge. Romulus drepte sin bror etter at han støttet motstandere av Romulus etter at han ga byen navnet Roma etter sitt eget navn.

Romulus (771 f.kr til 717 f.kr) opprettet den romerske legionen og senatet. Etter sin død ble Romulus hedret som gud og fikk navnet Quirinus.

Selv i dagens Roma finner du mange og tydelige spor etter myten om Romulus og Remus. Statuer, dekorasjoner og ikke minst souvernirsjappene vitner tydelig om romernes opprinnelse. Ulven og tvillingene er også med på romernes stolte fotballag, (AS Roma). Ulvesymbolet finner du i mange andre byer, også i andre land, ikke minst på grunn av romernes erobringer for 2000 år siden.

Det går mange diskusjoner verden rundt om myten om Romulus er sann eller ikke. Utgravninger i Forum og området rundt skal visstnok avkrefte eller bekrefte myten avhengig av arkeologenes tolkninger.

Uansett er det morsomt å se etter ulvinnen og tvillingene når du rusler rundt i Roma og historien er uansett spennende.

Du finner en praktfull bronsjestatue av ulvinnen, Romulus og Remus i Museo Nuovo, som ligger i Palazzo dei Conservatori.

Adresse:
piazza del Campidoglio 1

Museet som mange dessverre utelater på sitt Roma-besøk inneholder en utrolig samling fra utgravinger gjort fra 1870.

Skrevet av eplet 04:40 Arkivert i Italia Tagged educational

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Du må være medlem av Travellerspoint for å reagere på denne reiseblogg.

Enter your Travellerspoint login details below

( Hva er dette? )

Hvis du ikke er Travellerspoint medlem kan du gratis bli medlem.

Bli medlem av Travellerspoint